Als het aan PostNL ligt, wordt december ook de maand van de foodbox. Het bedrijf wil zich meer gaan toeleggen op de bezorging van verse etenswaren en kruideniersgoederen.

Daarvoor is samen met Wageningen Universiteit een koelbox voor vers- en diepvriesproducten ontwikkeld.

''Je ziet dat de laatste jaar de trend in gang is gezet in het bezorgen van boodschappen. Daar willen wij ook op inspelen, zowel voor verse producten als voor kruidenierswaren. Daarom hebben we een zogeheten foodbox laten ontwikkelen om die producten tussen de reguliere pakketbestellingen te kunnen meenemen'', licht Gerrit Mastenbroek, directeur PostNL Pakketten & Logistiek Benelux toe.

In de foodbox kunnen gekoelde levensmiddelen negentien uur koel worden gehouden en diepvriesproducten tien tot twaalf uur.

PostNL bezorgt al verse waren voor het Vershuys, Hoogvliet, en Verseoogstbox.nl, maar wil dat nu verder gaan uitbreiden. Mastenbroek ziet vooral kansen in het bezorgen van maaltijdboxen.