Volkswagen overweegt om te stoppen met het sponsoren van de Duitse Bundesliga-clubs Hannover 96, Werder Bremen en Schalke 04. Ook de sponsoring van de tweededivisieclub 1860 München wordt mogelijk beëindigd.

Dat meldt de Duitse krant Bild Am Sonntag.

Volgens de krant is Volkswagen aan ieder van deze clubs ongeveer 1,5 miljoen euro sponsorgeld per seizoen kwijt. Ook de sponsoring van 5 miljoen euro per jaar aan ijshockeyclub Grizzlys Wolfsburg wordt mogelijk stopgezet.

Het schrappen van de bijdrages maakt onderdeel uit van de bezuinigingen die Volkswagen wil doorvoeren. Het automerk moet flink snijden in zijn uitgaven als gevolg van de kosten die gemaakt zijn of nog gemaakt moeten worden als gevolg van het dieselschandaal. 

Volgens analisten kan het totale kostenplaatje voor Volkswagen door onder meer boetes, rechtszaken en terugroepacties in het kader van het dieselschandaal uitkomen op ongeveer 35 miljard euro. Afgelopen vrijdag schrapte Volkswagen al een miljard euro aan geplande investeringen uit diens investeringsplan voor 2016.