De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag overwegend met kleine verliezen gesloten, na stevige winsten een dag eerder.

De aanhoudende terreurdreiging in Europa drukte het sentiment enigszins.

Beleggers namen verder een adempauze, in afwachting van de notulen van de recente vergadering van de Amerikaanse centrale bank, die na de slotbel openbaar worden gemaakt. Ze hopen daaruit meer signalen te vinden over de timing van een renteverhoging.

De AEX-index in Amsterdam eindigde 0,1 procent lager op 465,93 punten. De Midkap steeg 0,8 procent tot 698,57 punten. In Parijs, waar de jacht op de terreurverdachten werd voortgezet, zakte de beurs 0,6 procent. Frankfurt verloor 0,1 procent. Londen sloot 0,2 procent hoger.

Verzekeraar Delta Lloyd stond bovenaan de hoofdindex in Amsterdam met een plus van 11,4 procent. De koerswinst was te danken aan een adviesverhoging door SNS Securities, die de koers van het aandeel ondergewaardeerd noemde. Kabelconcern Altice sloot de rij met met een min van 2,5 procent.

Air France-KLM

In de MidKap verloor Air France-KLM 0,5 procent. Twee vliegtuigen van Air France hebben dinsdag een noodlanding moeten maken nadat er bij de Franse luchtvaartmaatschappij telefonische bommeldingen waren binnengekomen.

Onlinebroker Binckbank won 2,5 procent na bekendmaking van een nieuwe groeistrategie, waar uit viel op te maken dat het bedrijf de komende jaren zijn dienstverlening aan particuliere beleggers fors gaat uitbreiden.

Bij de kleinere fondsen verloor jenever- en likeurproducent Lucas Bols 0,4 procent. Bols boekte in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een hogere winst op een lagere omzet. Softwarebedrijf Tie Kinetix zag zijn beurswaarde ruim 8 procent stijgen na goede resultaten.

Air Liquide

Air Liquide zakte ruim 7 procent in Parijs. De Franse gasproducent bereikte overeenstemming met Airgas over een overname van zijn Amerikaanse branchegenoot. In Londen ging UK Mail ruim 12 procent onderuit na een nieuwe winstwaarschuwing van de Britse postbezorger.

In Zürich klom Syngenta 3,3 procent. Het Amerikaanse Monsanto blijft geïnteresseerd in de Zwitserse zadenhandelaar, na het afwijzen van een eerder bod. Syngenta wees vorige week ook een bod van het Chinese staatsbedrijf ChemChina af.

De euro stond op 1,0626 dollar, tegen 1,0630 dollar bij het Europese slot op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg een fractie tot 40,68 dollar. Brentolie werd 0,2 procent duurder op 43,77 dollar per vat.