Onlinebroker BinckBank gaat de komende jaren zijn dienstverlening aan particuliere beleggers fors uitbreiden als onderdeel van een nieuwe groeistrategie. 

BinckBank deed woensdag zijn plannen voor de toekomst uit de doeken.

Tot de plannen behoort verder het voornemen van Binck om in 2016 ongeveer een kwart van de investeringsportfolio ofwel 500 miljoen euro te investeren in nieuwe Nederlandse woninghypotheken, via samenwerking met onafhankelijke Nederlandse hypotheekverstrekkers.

Daarnaast zal Binck in het eerste kwartaal van volgend jaar zijn kapitaalpositie tegen het licht houden. Daarbij zullen verschillende factoren een rol spelen, zoals het risicoprofiel, de kapitaalbehoeftes van de nieuwe zakelijke initiatieven, regelgeving en de uitkomst van het evaluatieproces, aldus de onlinebroker.

Tevens meldde Binck dat in het vierde kwartaal mogelijk een voorziening kan worden genomen voor een eventuele boete van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Eind oktober werd bekend dat de AFM van plan is Binck de boete op te leggen vanwege misleidende informatie in reclame voor dochterbedrijf Alex Vermogensbeheer. Binck verwacht binnen twee tot drie maanden een definitief oordeel.