De effectenbeurs in Tokio is woensdag nipt hoger geëindigd. Beleggers bleven voorzichtig door de aanhoudende terreurdreiging in Europa. 

Een verdere daling van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar bood enige steun aan de handel. De Nikkei sloot uiteindelijk 0,1 procent hoger op 19.649,18 punten en tikte eerder op de dag de hoogste stand sinds 20 augustus aan.

De Japanse exporteurs profiteerden van de goedkopere Japanse munt. Elektronicaconcern Panasonic won 0,7 procent en autobandenfabrikant Bridgestone dikte 0,6 procent aan.

Toshiba zakte 0,7 procent. Het elektronicabedrijf krijgt waarschijnlijk een miljoenenboete van de Japanse beurswaakhond vanwege een boekhoudschandaal dat eerder dit jaar aan het licht kwam.

Op de andere beurzen in het Verre Oosten bleven de koersuitslagen eveneens beperkt. De All Ordinaries in Sydney eindigde 0,3 procent hoger en de Kospi in Seoul sloot vlak. De Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,2 procent en de beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,3 procent lager. De Chinese projectontwikkelaars stonden in de belangstelling na een stijging van de huizenprijzen in China in oktober.