Bouwbedrijf BAM mag de Europese school in Kopenhagen gaan bouwen. De school verrijst op het terrein van de Deense bierbrouwer Carlsberg, dat volledig wordt herontwikkeld.

BAM Danmark heeft de opdracht gekregen van projectontwikkelaar Carlsberg Byen. Met de klus is een contractsom gemoeid van ruim 40 miljoen euro. De bouw is naar verwachting in augustus 2018 klaar.

Carlsberg heeft zijn bierproductie die vroeger op het plaatsvond al in 2008 verplaatst naar een locatie in Jutland, met uitzondering van de Jacobsen House-brouwerij waar nog speciaalbieren worden gemaakt.

Europese school

De Europese school moet een groot complex worden, met een totale oppervlakte van 14.000 vierkante meter. Het gebouw moet onderdak bieden aan 900 leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. Naast klaslokalen komen er onder meer ook een auditorium, een sporthal en een kelder met 270 parkeerplaatsen.

Het is de derde opdracht voor de Deense dochter van BAM. Het bedrijf maakt er ook al een kantoor en een biotechnologisch onderzoekscentrum voor de Technische Universiteit van Denemarken.