Fietsenfabrikant Accell Group, producent van merken als Batavus, Sparta en Koga, verwacht voor de tweede helft van dit jaar een verdere stijging van de omzet en winst, na een goed derde kwartaal. 

Dat maakt het bedrijf dinsdag bekend in een tussentijds handelsbericht, zonder concrete cijfers te vermelden.

Volgens Accell nam de omzet in de afgelopen periode in vrijwel alle landen toe en ging het resultaat omhoog in vergelijking met vorig jaar. Vooral de Franse en Duitse merken wisten goed te presteren.

Accell profiteert onder meer van de populariteit van elektrische fietsen. In de Alpenlanden is sprake van een sterke groei van de verkoop van e-mountainbikes. Accell is marktleider in deze categorie elektrische fietsen met de merken Haibike, Lapierre en Ghost.

Het Friese bedrijf gaf aan dat de vooruitzichten voor de middellange tot lange termijn gunstig zijn, door de structureel goede vraag naar fietsen voor mobiliteit, gezondheid en actieve sport. Dit zal volgens Accell vooral de verkopen van e-bikes en sportieve fietsen in het hogere segment blijven stimuleren.

Naast de verkoop van fietsen behaalde Accell ook meer omzet uit de verkoop van fietsonderdelen en accessoires, met name in Duitsland en Nederland. Over heel 2015 wordt een hogere omzet en winst verwacht door de onderneming dan in 2014.

Positieve ondertoon

Het tussentijdse handelsbericht van fietsenbedrijf Accell Group laat een positieve ondertoon zien. Dat meldt Rabobank in een reactie.

Zoals verwacht handhaafde Accell zijn verwachtingen voor een stijging van de autonome omzet en winst in de tweede helft van dit jaar in vergelijking met vorig jaar. Rabo denkt echter wel dat 2016 een meer uitdagend jaar kan worden vanwege de impact van de duurdere dollar op de marges. Rabo heeft een hold-advies voor Accell.

Het aandeel Accell noteerde dinsdag kort na opening 2,8 procent hoger op 20,05 euro.