Fed-bestuurders blijven verdeeld over rente

De beleidsbepalers van de Federal Reserve blijven verdeeld over het moment waarop de Amerikaanse centrale bank de eerste renteverhoging sinds 2006 moet doorvoeren.

Van de vijf bestuurders die donderdag een toespraak gaven, pleitten er drie voor een verhoging op korte termijn.

Fed-president Janet Yellen gaf vorige week expliciet aan dat een verhoging dit jaar tot de mogelijkheden behoort. De bank vergadert in december.

Charles Evans, de baas van de Federal Reserve Bank of Chicago, wil eerst meer bewijs zien dat de inflatie oploopt naar het gewenste niveau van 2 procent voordat het tarief wordt opgekrikt van het huidige niveau van 0 tot 0,25 procent.

James Bullard (St Louis), Jeffrey Lacker (Richmond) en Eric Rosengren (Boston) toonden zich opnieuw voorstander van een verhoging.

Volgens Bullard zijn de arbeidsmarkt en de inflatie, als de invloed van grillige energieprijzen wordt weggelaten, inmiddels op een niveau dat het uitzonderlijke beleid van de Fed niet langer gerechtvaardigd is.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie