Transavia Holland praat met Delta Air Lines, de Amerikaanse partner van moederbedrijf Air France-KLM, over samenwerking. 

Dat zegt topman Mattijs ten Brink donderdag in De Telegraaf.

Hoe de samenwerking er precies uit komt te zien, is nog onduidelijk, wel dat het Transavia meer passagiers moet gaan opleveren. ''We zijn in gesprek, het is een positieve ontwikkeling voor ons”, aldus Ten Brink.

De directeur gaat ook in op de gesprekken binnen Air France-KLM over de eigendomsstructuur van Transavia. Mogelijk wordt een minderheidsbelang in Transavia Holland, dat nu nog een volle KLM-dochter is, overgeheveld naar Transavia Company. Dat is een andere werkmaatschappij binnen de groep. Ook het belang van 40 procent dat Transavia Holland heeft in zijn Franse zusteronderneming, wordt daar ondergebracht.

Hoewel de twee prijsvechters in de dagelijkse praktijk weinig met elkaar van doen hebben, kan een gedeeltelijke samenvoeging voordelen hebben. ''Bij het aantrekken van financiering of het doen van investeringen kan het zinvol zijn om alle Transavia’s gedeeltelijk bij elkaar te brengen'', aldus Ten Brink.