WDP verhoogt winstverwachting

Vastgoedbedrijf WDP is positiever geworden over de winst die dit jaar kan worden gehaald.

Aandeelhouders mogen daarbij rekenen op een hoger dividend dan eerder werd aangekondigd, meldde het bedrijf dat volgende week donderdag een beursnotering in Amsterdam krijgt.

De Belgische specialist in logistiek vastgoed boekte over de eerste negen maanden van dit jaar een nettoresultaat van 65,8 miljoen euro. Dat is 29 procent meer dan een jaar eerder, of 16 procent als het resultaat wordt afgezegd tegen de hoeveelheid uitstaande aandelen. WDP rekent mede dankzij die groei op een toename van dit ,,courante'' resultaat met 18 procent over heel 2015, tot 4,85 euro per aandeel.

Het bedrijf verhoogde de dividendverwachting tot 3,90 euro per aandeel. Dat zou 15 procent meer zijn dan de beloning over 2014. WDP verwacht op 18 november zijn beursnotering in Amsterdam. De referentiemarkt blijft Brussel. Er worden geen nieuwe aandelen uitgegeven in verband met de nieuwe notering.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie