Maritiem dienstverlener aan de olie- en gasindustrie SBM Offshore blijft bij zijn verwachting dat de omzet (directional) over heel 2015 zal uitkomen op minstens 2,6 miljard dollar (2,4 miljard euro).

Dat laat SBM woensdag weten na het slot van de beurshandel in Amsterdam in een tussentijds handelsbericht.

Over de eerste negen maanden van dit jaar werd een omzet behaald van iets meer dan 2 miljard dollar, een daling van 18 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De orderportefeuille bedroeg aan het einde van september 19,5 miljard dollar.

SBM meldt verder dat de onderhandelingen met de Braziliaanse autoriteiten over de vermeende omkoping bij het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras nog lopen.

SBM denkt verder dat de nettoschuld aan het einde van dit jaar zal uitkomen op 3,3 miljard dollar. Eerder werd gerekend op een schuld van minder dan 3,5 miljard dollar.

Geen vooruitgang

SBM Offshore boekt nog geen vooruitgang met de onderhandelingen over een schikking rond de vermeende smeergeldaffaire bij Petrobras. Daarop wijzen Rabobank en KBC Securities in reactie op het handelsbericht.

Volgens Rabobank werd al verwacht dat het bedrijf niet meer details zou geven over de Braziliaanse zaak. Verder waren de resultaten in het derde kwartaal in lijn met de verwachtingen.

KBC zegt dat het enig comfort biedt dat de schuld iets lager zal uitvallen dan eerder werd gedacht. Rabobank heeft een hold-advies en KBC een buy-advies.

Het aandeel SBM noteerde donderdag om 9.25 uur 3,2 procent lager op 12,31 euro.