Macy's komt met winstwaarschuwing

De Amerikaanse winkelketen Macy's is negatiever gestemd over de winst die het dit jaar in de boeken zal zetten. 

Ging het eerder uit van een winst van 4,70 tot 4,80 dollar per aandeel, nu voorziet het een winst van 4,20 tot 4,30 dollar per aandeel. Dat is exclusief afschrijvingen als gevolg van eerder aangekondigde winkelsluitingen.

In de afgelopen drie maanden daalde de omzet van Macy's met 5,2 procent ten opzichte van een jaar eerder tot 5,9 miljard dollar (5,5 miljard euro). De netto winst zakte van 217 miljoen dollar naar 117 miljoen dollar.

Eerder verlaagde de keten al de verwachting voor de omzet. De keten gaat nu uit van een omzet die circa 3 procent lager ligt dan in 2014. Eerder voorzag Macy's een verkoopdaling van 1 procent.

De magere resultaten was voor meerdere analisten al reden negatiever te oordelen over het bedrijf. Mogelijk moet Macy's de prijzen dusdanig verlagen om van artikelen af te komen, dat het nog een hele klus om aan de verkoopdoelstellingen te voldoen, aldus de kenners.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie