Nikkei hoger na stroom Chinese cijfers

De aandelenbeurs in Tokio is woensdag licht hoger gesloten. Beleggers verwerkten een stroom aan macro-economische cijfers uit China, die een gemengd beeld lieten zien. 

Ook zorgde de weinig opwindende handelssessie op Wall Street voor terughoudendheid. De Nikkei sloot 0,1 procent hoger op 19.691,39 punten.

De toeleveranciers aan het Amerikaanse technologieconcern Apple stonden enigszins onder druk nadat Credit Suisse in een rapport liet weten dat de iPhone-maker de orders voor onderdelen met 10 procent heeft verlaagd. Japan Post Holdings, dat vorige week naar de beurs ging, zette de opmars voort en klom bijna 6 procent.

De andere beursgraadmeters in het Verre Oosten lieten een wisselend beeld zien. De All Ordinaries in Sydney klom 0,5 procent en de Kospi in Seoul steeg een fractie. De Hang Seng-index in Hongkong zakte 0,2 procent.

De Chinese Shanghai Composite daalde 0,5 procent. Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat de winkelverkopen in het land vorige maand met 11 procent zijn gestegen. Dat was iets beter dan verwacht. De industriële productie groeide in oktober met 5,6 procent en bleef daarbij wat achter bij de verwachting van economen.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie