De technische divisie van Air France-KLM gaat tien jaar lang onderdelen en onderhoudsdiensten leveren voor de 33 Boeing 777's van branchegenoot Etihad.

Met de overeenkomst is een bedrag van ''enkele honderden miljoenen dollars'' gemoeid, liet de Arabische luchtvaartmaatschappij dinsdag weten.

Etihad spreekt van een ''verdieping'' van de bestaande band met Air France-KLM. De twee luchtvaartbedrijven werken sinds najaar 2012 samen op sommige vluchten tussen steden in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Australië.

Lager pitje

Gesprekken over meer samenwerking met wat wel wordt gezien als een van de belangrijkste concurrenten van Air France-KLM waren de laatste tijd op een lager pitje gezet. De Frans-Nederlandse luchtvaartgroep is erg kritisch over vermeende overheidssteun aan luchtvaartmaatschappijen in de Golfregio.

De onderhoudsdivisie van Air France-KLM heeft nu al bijna 1500 vliegtuigen van tweehonderd verschillende luchtvaartmaatschappijen onder haar hoede. Van het onderdeel, dat werk biedt aan zo'n 14.000 mensen, wordt de komende jaren een groeiende bijdrage aan de omzet en winst verwacht.