Delta Lloyd heeft zijn solvabiliteit in de eerste negen maanden van dit jaar licht zien dalen ten opzichte van een jaar eerder.

Dat meldt de verzekeraar dinsdag.

De solvabiliteit op basis van de zogeheten IGD-ratio kwam eind september uit op 181 procent, tegen 183 procent aan jaar eerder. Delta Lloyd komt op 2 december met een uitgebreidere update van zijn kapitaalpositie en de transitie naar de nieuwe regels van het Solvency II-model. Zorgen over het kapitaal van Delta Lloyd kostten het bedrijf de afgelopen maanden een flink deel van zijn beurswaarde.

Bestuursvoorzitter Hans van der Noordaa sprak in een toelichting van ''aanhoudend sterke commerciële en operationele prestaties'' in de eerste negen maanden van dit jaar. Daarin werd voor 342 miljoen euro aan nieuwe premie-inkomsten gerealiseerd, tegen 324 miljoen euro een jaar eerder.

Verwachtingen

Analisten van Rabobank en KBC Securities stellen dat Delta Lloyd de afgelopen maanden heeft voldaan aan de verwachtingen, maar het wachten blijft op de update over de kapitaalpositie op basis van het Solvency II-regime. 

KBC noemde de kwartaalresultaten van de verzekeraar zelfs beter dan verwacht. Volgens de Belgische bank was de solvabiliteit op basis van de IGD-ratio hoger dan gedacht. Dit kwam mede door goede operationele resultaten.

Rabobank noemde het begrijpelijk dat Delta Lloyd geen tussenstand van de kapitaalpositie gaf op basis van de nieuwe Solvency II-regels. DNB moet zijn fiat nog geven aan het zogeheten interne model waarop Delta Lloyd die kapitaalratio wil baseren. 

Rabobank handhaafde het hold-advies voor het aandeel Delta Lloyd, dat bij KBC op reduce staat. Delta Lloyd stond dinsdag om 09.15 uur 2,8 procent in de min op 7,25 euro.