De effectenbeurs in Tokio is dinsdag met een nipte winst gesloten. Tegenvallende inflatiecijfers uit China wakkerden de zorgen over de Chinese economische groei aan. Ook namen beleggers wat winst in de aandelen van de Japanse exportbedrijven, die sterk waren gestegen door een verzwakking van de Japanse yen.

De Nikkei eindigde 0,2 procent hoger op 19.671,26 punten. Japan Display ontsnapte aan de voorzichtige stemming op de beurs en klom bijna 8 procent. Beleggers waren opgelucht dat de beeldschermenmaker in de afgelopen zes maanden weer winst wist te boeken.

Elders in het Verre Oosten gingen de beurzen omlaag in navolging van de lagere slotstanden op Wall Street. De All Ordinaries in Sydney daalde 0,4 procent en de Kospi in Seoul verloor 1,4 procent. De Hang Seng-index in Hongkong zakte 1,2 procent.

De Chinese Shanghai Composite leverde 0,3 procent in. Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat de consumentenprijzen in oktober minder sterk zijn gestegen dan verwacht. Ook namen de producentenprijzen voor de 44e maand op rij af.