'Vermogensbeheerder Nordea klaagt Volkswagen aan'

De Zweedse vermogensbeheerder Nordea Asset Management gaat Volkswagen aanklagen over het dieselschandaal, wat geleid heeft tot grote verliezen voor investeerders in het Duitse autoconcern. 

Dat meldt zakenkrant Financial Times.

Nordea Asset Management is de grootste vermogensbeheerder van Scandinavië. Het beleggingsbedrijf kondigde aan zich te zullen aansluiten bij meerdere collectieve rechtszaken die tegen Volkswagen zijn aangespannen. 

Nordea behoort daarmee tot de eerste grote fondsbeheerders die juridische stappen nemen tegen Volkswagen. Volgens Nordea horen investeerders niet de dupe te worden van de fraude.

Sinds het gesjoemel met dieselmotoren bij Volkswagen in september naar buiten kwam, is het aandeel circa 40 procent in waarde gedaald. Daardoor leden institutionele beleggers zoals Nordea miljarden aan verliezen. Ook andere fondsbeheerders overwegen juridische actie tegen Volkswagen.

Nordea spreekt in een reactie tegen dat er al een besluit is genomen om Volkswagen aan te klagen. Er worden op dit moment meerdere opties bekeken, juridische stappen worden daarbij niet uitgesloten. 

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie