Franse premier wil geen fusie tussen Renault en Nissan

Manual Valls, de Franse premier, wil niet dat het Franse Renault en het Japanse Nissan verder integreren tot één bedrijf.

"We willen geen fusie", aldus Valls bij de Franse tv-zender iTele, zo schrijven Franse media zondag. Hij voegde daar wel aan toe dat hij hoopt dat de huidige alliantie lang zal voortduren.  

Nissan en Renault hebben nu al een verregaande samenwerking. Zo delen de bedrijven een topman, Carlos Ghosn, en worden motoren en andere auto-onderdelen gezamenlijk ontwikkeld. Als onderdeel van deze alliantie hebben de bedrijven aandelenbelangen in elkaar.

Eerder meldde persbureau Reuters dat Emmanuel Macron, de Franse economieminister, Ghosn onder druk zet om Renault en Nissan volledig te laten opgaan in één concern.

Renault is binnen de alliantie de bovenliggende partij, maar Nissan is winstgevender. Macron zou hopen dat met een gefuseerd bedrijf Franse fabrieken en banen behouden kunnen worden.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie