Topman Keith Williams van British Airways houdt het komend voorjaar voor gezien. Dat maakte moederbedrijf IAG vrijdag bekend. 

Zijn opvolger Alex Cruz is de huidige baas van Vueling, de Spaanse prijsvechter die ook tot de luchtvaartgroep behoort.

IAG, waartoe ook Iberia en Aer Lingus behoren, liet verder weten dat het zijn financiële ambities voor de komende jaren heeft verhoogd. De winst per aandeel moet met gemiddeld 12 procent per jaar omhoog, meldde het bedrijf vrijdag. Eerder mikte het op een jaarlijkse winstgroei van 10 procent.

Winst

De operationele winst moet wat IAG betreft tussen de 12 en 15 procent van de omzet gaan bedragen, waar eerder nog gekoerst werd op een niveau tussen de 10 en 14 procent. Vorig jaar kwam de operationele marge uit op een kleine 7 procent. De beoogde capaciteitstoename bleef onveranderd op gemiddeld 3 tot 4 procent per jaar.

Vorige week rapporteerde IAG sterke cijfers over het voor de luchtvaart belangrijke derde kwartaal. Daarin hielpen de sterke dollar en goedkope brandstof het bedrijf aan een stevige toename van de winst. Ook de prognoses voor heel 2015 werden opgeschroefd. IAG verwacht een operationele winst tussen de 2,25 en 2,3 miljard euro.