Overnames geven omzet Hydratec flinke impuls

Hydratec heeft in het derde kwartaal een aanzienlijk hogere omzet geboekt dan een jaar eerder, mede dankzij overnames. 

De industriële holdingmaatschappij gaf donderdag echter ook aan dat het bedrijfsresultaat is gedaald. Dat is te wijten aan een lagere omzet en geslonken marges bij Agri & Food Systems.

Dat onderdeel kampte in Brazilië met een ''sterke'' druk op de lokale munteenheid, waardoor koersverlies ontstond. Bij het onderdeel Plastics Components steeg de omzet zowel op autonome basis als door de overname van Helvoet Rubber & Plastics Technologies. De stijging van het bedrijfsresultaat zette hier door.

Hydratec verwacht, ondanks een ''teleurstellend'' bedrijfsresultaat dit jaar dat de omzetten en marges in het vierde kwartaal verbeteren.

''De orderintake bij Agri & Food Systems is aangetrokken en het orderboek is goed gevuld met aansprekende projecten waarop naar verwachting betere marges gerealiseerd worden. Ook bij Plastics Components zijn de orderposities goed gevuld. Bovendien wordt een boekwinst gerealiseerd op de verkoop van Euro Mouldings.''

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie