De producent van elektromagnetische componenten Kendrion verwacht dat zijn omzet dit jaar waarschijnlijk aan de onderkant van de eerder uitgesproken bandbreedte van 450 tot 500 miljoen euro zal uitkomen.

Volgens Kendrion is er sprake van meer onzekerheid in de markt, vooral in de automotive sector door het schandaal bij Volkswagen. De Duitse autobouwer is een belangrijke klant van het bedrijf.

Over het derde kwartaal bedroeg de omzet 108,9 miljoen euro, een stijging met 2 procent op jaarbasis. De nettowinst daalde echter met 10 procent tot 4,5 miljoen euro. Over de eerste negen maanden van dit jaar werd een omzet behaald van 337,6 miljoen euro en een nettoresultaat van 15,2 miljoen euro.

Het orderboek voor het vierde kwartaal van dit jaar ligt beduidend hoger dan een jaar geleden. Het bedrijf spreekt geen concrete prognoses uit voor heel 2015 vanwege de onzekere marktomstandigheden.

Volgens Rabobank stellen de kwartaalcijfers van het bedrijf teleur. De vooruitzichten voor de langere termijn voor Kendrion blijven wel positief, meldt de bank. Rabobank heeft een buy-advies voor het aandeel.

Kendrion noteerde donderdag om 09.35 uur 5,8 procent lager op 20,38 euro.