Technologiebedrijf TKH Group heeft in het derde kwartaal een iets lagere omzet in de boeken gezet.

Die daling kwam volledig door de divisie Industrial Solutions, waar de afgelopen kwartalen minder opdrachten binnenkwamen. TKH handhaaft zijn eerder afgegeven winstverwachting voor het hele jaar.

De omzet in het derde kwartaal daalde met 1,4 procent ten opzichte van een jaar eerder, tot 335,5 miljoen euro. Bij Telecom Solutions (plus 2,3 procent) en Building Solutions (plus 10,7 procent) was sprake van een omzetstijging. Bij Industrial Solutions daalde de omzet met 11 procent.

De nettowinst voor amortisatie steeg in de afgelopen drie maanden met 7,8 procent toe tot 25 miljoen euro. TKH rekent voor heel 2015 op een nettowinst voor amortisatie en eenmalige baten en lasten van 93 tot 98 miljoen euro. Een jaar eerder kwam de winst uit op 86,3 miljoen euro.

Verwachtingen

TKH Group voldeed in het derde kwartaal zo goed als aan de verwachtingen, stelt Rabobank donderdag in een rapport. De bank benadrukt dat TKH al eerder had gewezen op moeizame marktomstandigheden in China. 

De autonome omzetgroei bij Building Solutions van 4 procent noemt Rabobank bemoedigend. Het ging bij het onderdeel zelf uit van een plus van 5 tot 6 procent, maar voelde zich gesteund door het aantrekken van de Europese bouwmarkt, waar TKH melding van maakte.

Ebitda

Zowel de winstmarge (ebitda) van 11,3 procent als de uiteindelijke nettowinst van 25 miljoen euro was beter dan waar Rabobank rekening mee hield. Ook wist het bedrijf de schuld verder terug te dringen, tot 249 miljoen euro. Rabobank ging aan het einde van het derde kwartaal uit van een schuld tussen de 260 en 270 miljoen.

Rabobank handhaafde zijn koopadvies voor TKH met een koersdoel van 38 euro. Het aandeel TKH noteerde donderdag omstreeks 09.30 uur 0,1 procent lager op 35,04 euro.