AMG Advanced Metallurgical Group (AMG) heeft in het afgelopen kwartaal meer winst gehaald dan een jaar eerder op een lagere omzet.

Dat bleek donderdag bij de presentatie van de cijfers van de metaalspecialist.

AMG zag in het derde kwartaal de winst uitkomen op 4,9 miljoen dollar, tegen 3,2 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. De omzet zakte met 14 procent tot 241,9 miljoen dollar. Het bedrijfsresultaat daalde met 3 miljoen dollar naar 20,4 miljoen dollar. Voor het hele jaar rekent AMG op een bedrijfsresultaat (ebitda) van 80 miljoen dollar.

De onderneming wist ook in het derde kwartaal de schuld flink terug te dringen. In de eerste negen maanden van het jaar nam de schuld met 67,5 miljoen dollar af tot 20,3 miljoen dollar. AMG verwacht de schuld ook in de laatste maanden van het jaar verder naar beneden te brengen. Verder rekent het bedrijf op een ''sterke'' kasstroom.

AMG is volgens analisten van Rabobank en ING voorzichtig over de verwachtingen voor het bedrijfsresultaat in 2015. Rabobank benadrukt dat AMG kampt met een daling van de metaalprijzen, maar dat het bedrijf desondanks solide resultaten in de boeken zette. Vooral het terugdringen van de schuld tot 20 miljoen dollar was meer dan waar de bank rekening mee hield.

Volgens ING is het niet geheel verrassend dat AMG de verwachtingen voor het bedrijfsresultaat naar beneden heeft bijgesteld. Daarbij wees ook ING op de huidige marktomstandigheden.

ING en Rabobank denken dat het aandeel AMG ondergewaardeerd is, mede gelet op de gepresenteerde resultaten en de winstgevendheid van de onderneming. De banken handhaven daarom hun koopadvies voor AMG. Het aandeel AMG koerste donderdag omstreeks 10.15 uur 0,8 procent lager op 7,74 euro.