Adecco heeft vorig kwartaal een nettoverlies van ruim een half miljard euro geboekt. 's Werelds grootste uitzendconcern schreef honderden miljoenen euro's af op bedrijfsonderdelen, vooral in Duitsland en Oostenrijk.

Adecco deed vorig kwartaal op zich wel goede zaken. Het internationaal actieve concern zag de omzet, mede dankzij gunstige wisselkoerseffecten, met 9 procent stijgen tot 5,7 miljard euro.

Het bedrijfsresultaat exclusief eenmalige kosten steeg met bijna een vijfde naar 329 miljoen euro. Onder de streep resteerde, na afschrijvingen ter waarde van 740 miljoen euro, echter een nettoverlies van 513 miljoen euro.

De afschrijvingen hangen samen met de invloed van nieuwe regelgeving in onder meer Duitsland. Daarnaast zorgen de verslechterde economische vooruitzichten in diverse markten ervoor dat bedrijfsonderdelen minder waard zijn geworden.

Adecco verlaagde donderdag zijn verwachting voor de winstmarge (ebita) in 2015. Die komt waarschijnlijk uit op 5,2 procent, waar eerder op meer dan 5,5 procent werd gerekend.

De verlaging werd toegeschreven het feit dat de omzetgroei stabiliseert, in plaats van versnelt. Voor 2016 mikt Adecco op een marge die ongeveer even hoog is als in 2015. Daarbij zet de trend in de omzetgroei naar verwachting onveranderd door.