Société Générale voert winst op

Société Générale heeft zijn winst vorig kwartaal met ruim een kwart weten op te voeren ten opzichte van een jaar eerder. Vooral de resultaten van de consumententak van de op één na grootste bank van Frankrijk gingen stevig vooruit.

Société Générale meldde donderdag een nettowinst van 1,1 miljard euro over het derde kwartaal. Dat was 28 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

De winst van de consumentenbank ging met 17 procent omhoog. Daar werd het resultaat vooral omhoog geholpen door winsten op markten buiten Frankrijk, zoals Tsjechië, Duitsland en delen van Afrika.

Ook Crédit Agricole, de op twee na grootste bank van Frankrijk, meldde donderdag een flinke winstgroei in het derde kwartaal. Daar liep het resultaat met 15 procent op naar 930 miljoen euro.

Crédit Agricole profiteerde vooral van hogere inkomsten uit zijn belang in investeringsmaatschappij Eurazeo. Daarnaast gingen ook hier de inkomsten uit de consumentenactiviteiten omhoog.

Beide Franse banken boekten meer winst dan analisten in doorsnee voorspelden.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie