Zwakkere yen helpt Nikkei vooruit

De aandelenbeurs in Tokio is donderdag met winst geëindigd. Een goedkopere yen hielp de Japanse exportbedrijven vooruit.

De Japanse munt daalde in waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar nadat centralebankpresident Janet Yellen liet doorschemeren dat een renteverhoging in de Verenigde Staten in december nog altijd op tafel ligt. De Nikkei sloot 1 procent hoger op 19.116,41 punten.

Sigarettenfabrikant Japan Tobacco klom 6,8 procent na verhoging van het dividend. Japan Post Holdings en zijn twee financiële divisies Japan Post Bank en Japan Post Insurance, die woensdag zeer succesvolle beursdebuten kenden, gingen verder omhoog.

De geplaagde airbagfabrikant Takata leed het grootste dagverlies sinds november 2006 en kelderde ruim 25 procent. Automaker Honda liet weten geen airbags meer af te nemen van het bedrijf.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten een wisselend beeld zien. De Chinese Shanghai Composite steeg 2,5 procent en de Hang Seng-index noteerde een fractie lager. De All Ordinaries in Sydney daalde 0,9 procent en de Kospi in Seoul verloor 0,2 procent.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie