'Investeerders azen op overname lichtdivisie Philips'

Verscheidene grote investeringsmaatschappijen zijn geïnteresseerd in een overname van de verlichtingstak van Philips.

Zij werken aan mogelijke biedingen die kunnen oplopen tot zo'n 5,5 miljard euro, meldt persbureau Bloomberg woensdag op gezag van ingewijden.

Philips is al een tijdje bezig zijn verlichtingsdivisie voor te bereiden op een zelfstandige toekomst. Het elektronicaconcern wil zich geheel gaan toeleggen op gezondheidstechnologie en mikte tot dusver op een beursgang van het onderdeel in 2016.

Maar de investeringsmaatschappijen CVC, KKR, Bain Capital en Onex zouden wel oren hebben naar een overname, waarbij de eerste twee samen optrekken. Knopen zijn evenwel nog niet doorgehakt, aldus Bloomberg. Geen van de betrokken partijen gaf commentaar.

Sommige van de genoemde investeerders zouden ook nog altijd geïnteresseerd zijn in enkele led-onderdelen die Philips nog bezit. Onlangs bleek dat de Amerikaanse overheid bedenkingen heeft bij een eerder overeengekomen verkoop daarvan aan Go Scale Capital uit China.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie