Time Warner heeft ook in het derde kwartaal zijn omzet en winst zien stijgen. Het Amerikaanse mediaconcern zag wederom bedrijfsonderdeel Warner Bros excelleren met zijn computerspelletjes en televisieseries.

Daarnaast bracht ook HBO meer geld in het laatje.

De totale omzet van Time Warner steeg naar 6,6 miljard dollar (6 miljard euro). Een jaar eerder was dit nog 6,2 miljard dollar. Onder aan de streep bleef een nettowinst van ruim 1 miljard dollar over, tegenover 967 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder.

Bij Warner Bros steeg de omzet met 15 procent tot 3,2 miljard dollar. Het bedrijf profiteerde van de stijgende verkopen van videogames als Batman: Arkham Knight en Mortal Kombat X. Daarnaast lanceerde de ontwikkelaar de games Mad Max en Lego Dimensions.

Ook qua televisieseries bleef het dochterbedrijf van Time Warner het goed doen. Hitserie The Big Bang Theory bleef onverminderd populair. Ook lanceerde het bedrijf nieuwe series als Blindspot en Supergirl, die tot de populairste nieuwe series in de VS behoren.

De omzet van HBO steeg afgelopen kwartaal met 5 procent. De betaalzender wist onder meer de inkomsten uit abonnementen te verhogen.

Bedrijfsonderdeel Turner, de koepel waaronder televisiezenders als CNN en Cartoon Network hangen, zag zijn omzet met 2 procent dalen. Onder meer daalden de inkomsten uit advertenties bij het onderdeel. Verder bracht 'video-on-demand' minder geld op.