Marks & Spencer profiteert van besparingen

De Britse winkelketen Marks & Spencer heeft in de afgelopen maanden minder kleren verkocht. De divisie Food presteerde wel beter. Daarbij wist het bedrijf meer winst te halen door hogere marges.

Marks & Spencer profiteerde met name van kostenbesparingen, onder meer doordat het producten rechtstreeks bij fabrikanten kocht. De onderliggende winst voor belastingen steeg in de eerste helft van het gebroken boekjaar met 6 procent tot 284 miljoen pond (ruim 400 miljoen euro). Dat was iets meer dan analisten voorspelden.

In een verklaring stelt Marks & Spencer dat het verbeteren van de winstmarges wel iets ten koste gaat van de omzet. In de eerste jaarhelft, die liep tot 26 september, steeg de omzet evenwel met 1 procent tot krap 5 miljard pond.

Bij Food steeg de omzet met 3,3 procent, vooral door de opening van nieuwe winkels voor voedingsmiddelen. De vergelijkbare omzet stabiliseerde. Bij non-food viel de omzet een fractie lager uit dan dezelfde periode een jaar eerder. De vergelijkbare omzet daalde hier met ruim 1 procent.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie