NN Group (Nationale-Nederlanden) heeft in het derde kwartaal minder winst geboekt dan een jaar eerder. 

Wel verdubbelde de operationele winst uit voortgezette activiteiten bijna, zo bleek woendag uit een tussentijds handelsbericht.

Onder meer lagere ,,niet-operationele elementen" en tegenvallers in Japan drukten het winstcijfer van NN, dat met 7 procent zakte tot 329 miljoen euro. De operationele winst uit voortgezette activiteiten verdubbelde bijna, naar 392 miljoen euro.

Topman Lard Friese sprak van solide resultaten. Wel benadrukte hij dat er werk aan de winkel is bij het onderdeel vermogensbeheer, waar het beheerd vermogen daalde. Ook wees hij op het verbeteren van de resultaten van niet-leven-activiteiten.

Analisten 

Analisten van KBC zien dat Nationale-Nederlanden een sterk kwartaal achter de rug heeft. Het operationeel resultaat was 392 miljoen euro, waar de Belgische bank rekende op 252 miljoen euro en de marktconsensus 281 miljoen euro bedroeg. Ook de solvabiliteitspositie verbeterde, volgens de kenners onverwacht, bij een erg sterke kasstroom.

KBC verhoogde in een reactie zijn koersdoel naar 35 euro en handhaafde het koopadvies. Het aandeel NN stond woensdag omstreeks 09.20 uur 0,3 procent lager op 28,57 euro.