Bezettingsgraad Vastned blijft op peil

Vastned is er in het derde kwartaal in geslaagd de bezettingsgraad van zijn panden op peil te houden, zowel in het segment premium city high street shops als in de gehele portefeuille. 

Het vastgoedbedrijf gaf dinsdag aan dat het directe resultaat minimaal uit zal komen aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 2,40 tot 2,50 euro per aandeel.

De bezettingsgraad van de panden op de beste stadslocaties kwam uit op 98,8 procent, een fractie lager dan de 99 procent een jaar eerder. Voor de gehele portefeuille gold een zelfde beeld, met 96,5 procent tegen 96,8 procent in het derde kwartaal van 2014.

Vastned zag enige druk op de bezettingsgraad door het faillissement van Van Dalen, Miss Etam en Dr. Adam's in Nederland en een paar leegstaande panden in België. Recent is een pand in Maastricht echter weer verhuurd, aan het Duitse Top Fashion, en is de bezettingsgraad opgelopen tot 99,3 procent.

In de eerste negen maanden van dit jaar sloot Vastned 114 huurcontracten af voor een totale waarde van 8,4 miljoen euro. Een jaar eerder brachten 107 contracten 8,8 miljoen euro op. De huren daalden dit jaar gemiddeld met 0,4 procent, terwijl de afname een jaar eerder 3,9 procent was.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie