Positieve stemming op Aziatische beurzen

De aandelenbeurzen in het Verre Oosten stonden dinsdag in het groen. Vooral de Aziatische technologiebedrijven deden het goed, in lijn met de koerswinsten onder de Amerikaanse sectorgenoten.

Handelaren spraken verder van een relatief rustige beursdag, aangezien de belangrijke financiële markten in Japan gesloten bleven vanwege een nationale feestdag.

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,7 procent tussentijds 1,3 procent hoger en de Chinese Shanghai Composite stond 0,4 procent in de plus. De Kospi in Seoul klom 0,7 procent. De Zuid-Koreaanse automakers Hyundai Motor en Kia Motors stegen 2,5 procent en 4,7 procent na sterke autoverkopen in het land.

De All Ordinaries in Sydney kreeg er 1,4 procent bij. Beleggers verwerkten het besluit van Reserve Bank of Australia (RBA) die conform verwachting de rente onveranderd liet op 2 procent.

De Australische centrale bank liet wel doorschemeren dat de achterblijvende inflatie ruimte biedt voor meer stimuleringsmaatregelen in de komende maanden. De laatste keer dat de RBA de rente verlaagde was in mei dit jaar.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie