DSM maakt woensdag bekend op welke manier het de groei van zijn voedingsmiddelendivisie verder vooruit wil helpen. 

Voordat het zover is, publiceert het specialchemiebedrijf dinsdag al de resultaten van het derde kwartaal.

Volgers van DSM kijken al lange tijd reikhalzend uit naar 4 november, de dag waarop DSM de plannen en doelstellingen voor Nutrition ontvouwt. De vraag is welke ingrepen DSM doet om de groei van de divisie op te krikken.

DSM heeft al lange tijd last van de stevige concurrentie op het gebied van vitamines uit vooral China. Daardoor is de prijs van vitamine E op de wereldmarkt stevig gedaald en staan de winstmarges van de voedingsmiddelendivisie (Nutrition) van DSM onder druk.

Nutrition

Bestuursvoorzitter Feike Sijbesma sloot eerder dit jaar niet uit dat er door de nieuwe plannen voor Nutrition opnieuw banen zullen worden geschrapt. In tegenstelling tot eerdere ingrepen die in de afgelopen maanden werden aangekondigd gaat het dan hoofdzakelijk om werkgelegenheid buiten Nederland.

Eind augustus maakte DSM al bekend dat een reorganisatie van ondersteunende functies zo'n 900 tot 1100 banen kost, waarvan ongeveer de helft in Nederland.

In een door DSM samengesteld overzicht voorspellen analisten in doorsnee een omzet van 1,95 miljard euro voor DSM in het derde kwartaal. De opbrengsten uit voortgezette activiteiten kwamen een jaar eerder uit op 1,8 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) stabiliseerde naar verwachting nagenoeg op 276 miljoen euro.