Beter Bed heeft de afgelopen maanden weer meer bedden en matrassen verkocht dan een jaar eerder. 

Samen met lagere kosten zorgde de hogere omzet voor een aanzienlijk beter bedrijfsresultaat dan in het derde kwartaal van 2014, maakte het bedrijf vrijdag bekend.

Beter Bed boekte vorig kwartaal een omzet van 96,4 miljoen euro. Dat was bijna 1 procent meer dan een jaar eerder, waarbij de omzet in winkels die langer dan een jaar open zijn met 2,4 procent steeg. Het bedrijfsresultaat (ebit) ging met ruim een vijfde omhoog naar 7,5 miljoen euro.

De verkopen van het beursgenoteerde beddenbedrijf trokken aan in Nederland en Duitsland. In Oostenrijk en Zwitserland gingen de zaken echter aanmerkelijk slechter. In Oostenrijk schreef Beter Bed dat toe aan de sterke groei die een jaar eerder werd gerealiseerd. In Zwitserland leden de winkels onder het verslechterende economische klimaat.

Aanbiedingen

In Nederland steeg de omzet, onder meer dankzij aanbiedingen, met 3 procent. In winkels die minstens het hele jaar in bedrijf waren, werd daarbij een plus van 12 procent geboekt. In Duitsland bleef de groei op die basis beperkt tot iets minder dan 1 procent.

In de eerste negen maanden van het jaar ging de omzet van Beter Bed met circa 7 procent omhoog, naar 282,5 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat verbeterde in die periode met 44 procent tot 18 miljoen euro.

Stilgezeten

Beter Bed heeft niet stilgezeten in de jaren dat de verkopen door de economische crisis daalden. Dat stelde analist Wim Hoste van KBC Securities vrijdag.

Beter Bed heeft de efficiency volgens KBC de afgelopen jaren sterk verbeterd en blijft daar de komende tijd aan werken. Hoewel de groei van de vergelijkbare omzet vorig kwartaal afzwakte, blijven de vooruitzichten voor aandeelhouders volgens de Belgische bank daarom goed.

Rabobank bestempelde het kwartaalbericht van het beddenwinkelbedrijf als goed. Mede dankzij besparingen viel het bedrijfsresultaat daarbij ruim een vijfde hoger uit dan een jaar eerder, terwijl een ''solide '' vergelijkbare omzetgroei werd geboekt, aldus de bank.

KBC handhaafde zijn accumulate-advies voor het aandeel Beter Bed, dat bij Rabo op hold staat.