Brunel houdt onverminderd last van de malaise in de olie- en gassector. Die zette de resultaten van de leverancier van gespecialiseerd personeel aan onder meer energiebedrijven ook vorig kwartaal onder druk.

De detacheerder meldde vrijdag dat de omzet in het derde kwartaal met 17 procent is gedaald ten opzichte van een jaar eerder, tot 291 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebit) zakte met een kwart naar 15 miljoen euro.

De omzet uit de energiesector nam vorig kwartaal met 21 procent af op jaarbasis. In Nederland boekte Brunel wel groei. Op de thuismarkt ging de omzet met 8 procent omhoog. Brunel verwacht dat die groei de komende tijd aanhoudt.

Valuta

Mede door een groter dan verwacht negatief effect van valuta-ontwikkelingen verlaagde Brunel zijn verwachting voor de omzet in 2015 licht, tot tussen 1,225 en 1,275 miljard euro. De verwachting voor het bedrijfsresultaat bleef ongewijzigd, op 50 à 60 miljoen euro.

Bestuursvoorzitter Jan Arie van Barneveld wees op de grote problemen in de oliesector. Die hebben andere partijen volgens hem echter nog harder geraakt dan Brunel. Van Barneveld benadrukte verder de ,,sterke ontwikkelingen van de Europese activiteiten''. Daar wordt in de laatste maanden van dit jaar een dubbelcijferige groei verwacht.

In de olie- en gassector wordt in het vierde kwartaal gerekend op een omzet die ongeveer even hoog is als in de afgelopen drie maanden.