Nikkei hoger na besluit Bank of Japan

De aandelenbeurs in Tokio is vrijdag met winst gesloten. Beleggers verwerkten het besluit van de Bank of Japan (BOJ), die conform verwachting het zeer ruime monetaire stimuleringsbeleid onveranderd liet. 

De hoop op meer steunmaatregelen van de BOJ werd donderdag al getemperd door een onverwacht sterk Japans productiecijfer.

Ook houdt de Japanse centrale bank volgens analisten zijn kruit droog in afwachting of de Amerikaanse Federal Reserve in december de rente zal gaan verhogen. De Nikkei eindigde 0,8 procent hoger op 19.083,10 punten.

Het Japanse elektronicaconcern Sony won 0,4 procent na publicatie van de kwartaalcijfers. De makers van babyproducten stonden in de belangstelling na het besluit van China om het éénkindbeleid los te laten. Pigeon, dat babyflesjes maakt, dikte bijna 11 procent aan. De Japanse condoommaker Okamoto Industries zakte daarentegen circa 10 procent.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten een wisselend beeld zien. De Chinese Shanghai Composite steeg 0,4 procent en in Hongkong daalde de Hang Seng-index 0,2 procent. De Kospi in Seoul verloor 0,2 procent. Het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf LG Electronics verloor 7,4 procent na een sterker dan verwachte winstdaling in het afgelopen kwartaal. De All Ordinaries in Sydney leverde 0,5 procent in.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie