Nokia verhoogt winstdoel netwerkdivisie

 Het Finse Nokia heeft zijn doelstelling voor de winstgevendheid van de netwerkdivisie, de belangrijkste tak van het bedrijf, verhoogd. Dat is te danken aan kostenbesparingen, aldus Nokia, dat donderdag ook aankondigde 7 miljard euro uit te willen keren aan de aandeelhouders.

Volgens Nokia zal de operationele marge bij de netwerktak dit jaar rond of net iets onder de langetermijndoelstelling van 8 tot 11 procent uitkomen. Eerder werd een niveau ergens in het midden van die bandbreedte voorspeld.

Verder meldt Nokia dat de omzet in het afgelopen kwartaal met 2 procent is gedaald op jaarbasis tot 3 miljard euro, als gevolg van zwakte in Noord-Amerika en Europa.

Overname

Nokia is bezig de Franse branchegenoot Alcatel-Lucent over te nemen voor 15,6 miljard euro. Alle noodzakelijke goedkeuring voor die deal is binnen en Nokia verwacht begin volgend jaar die overname af te kunnen ronden.

In augustus verkocht Nokia zijn kaartentak HERE aan een consortium van de Duitse autobouwers Audi, BMW en Daimler voor 2,8 miljard euro.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie