Nintendo onderuit op Japanse beurs

Het aandeel van de Japanse maker van computerspelletjes en spelconsoles Nintendo ging woensdag in Tokio in de uitverkoop. 

Beleggers reageerden teleurgesteld op het uitstel van de langverwachte introductie van Nintendo's spelletjesplatform voor mobiele telefoons en stuurden het aandeel 9 procent lager.

Het algehele sentiment op de Japanse beurs was gematigd positief, dankzij een beter dan verwachte industriële productie in het land. Het sterker dan verwachte productiecijfer temperde wel de verwachtingen dat de Bank of Japan, die vrijdag vergadert, meer steunmaatregelen zal nemen. De Nikkei sloot 0,2 procent hoger op 18.935,71 punten.

Gemengd beeld

Elders in het Verre Oosten lieten de aandelenmarkten een gemengd beeld zien. Beleggers verwerkten het besluit van de Federal Reserve (Fed), die de rente onveranderd liet, maar hintte op een mogelijke renteverhoging in december.

De Chinese beurs steeg 0,8 procent, de All Ordinaries in Sydney daalde 1,3 procent en in Hongkong won de Hang Seng-index 0,1 procent. De Kospi in Seoul zakte 0,4 procent. Het Zuid-Koreaanse techologieconcern Samsung, dat met kwartaalcijfers kwam, steeg 1,3 procent.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie