Omzetgroei voor Gemalto

Gemalto heeft de omzet in het derde kwartaal uit zien komen op 769 miljoen euro. Dat is een groei van 13 procent bij vergelijkbare wisselkoersen ten opzichte van een jaar eerder, aldus de digitaal beveiliger donderdag in een verklaring.

Het opbrengstenniveau is wel onder de verwachting van analisten, zij rekenden in doorsnee op 788 miljoen euro aan omzet.

Het onderdeel Payment & Identity boekte voor 469 miljoen euro aan omzet, tegen 289 miljoen euro een jaar eerder. Bij Mobile kelderden de opbrengsten juist met 17 procent tot 299 miljoen euro. De tak Patents & Other droeg marginaal bij aan het omzetcijfer, met 1 miljoen euro.

Omzetcijfers

Het concern, dat donderdag alleen omzetcijfers openbaarde, wees op een positieve trend bij overheidsopdrachten, betalingsorders en zogenoemde Machine-to-Machine projecten. Het mobiele segment blijft onder druk staan. Gemalto rekent voor heel het jaar op een dubbelcijferige groei van de operationele winst.

Het concern heeft de ambitie om in 2017 uit te komen op een operationele winst van minstens 660 miljoen euro per jaar.

'Te ambitieus'

De doelstellingen die Gemalto hanteert voor 2017 zijn te ambitieus. Dat constateert Rabobank donderdag in een reactie op de omzetcijfers van de digitaal beveiliger. De bank wijst daarbij naar de negatieve impact van het verlies van de Softcard-business en de onderliggende margedruk bij de tak Payment & Identity.

De Rabobank verwacht een operationele winst van 507 miljoen euro in 2017. 

De bank, met een reduce-advies op het aandeel, noemde de omzetcijfers over het derde kwartaal teleurstellend. De gerapporteerde 769 miljoen euro kwam circa 3 procent onder de prognose van de analisten uit. Ook de autonome omzetgroei viel tegen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie