Heineken verkoopt meer en duurder bier

Heineken heeft de bierverkopen afgelopen kwartaal op eigen kracht met 5,4 procent weten op te voeren.

De geconsolideerde omzet nam afgezien van wisselkoerseffecten met 7,5 procent toe tot 5,5 miljard euro, meldde de brouwer woensdag in een handelsbericht over het derde kwartaal.

Heineken zag de verkopen vooral in West-Europa, Amerika en Azië groeien, terwijl de volumes in Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa nagenoeg gelijk bleven. Met name duurdere biertjes gingen er beter in bij Europese en Amerikaanse consumenten. Winstcijfers werden niet vermeld.

De brouwer liet verder weten te stoppen met de in februari aangekondigde inkoop van eigen aandelen. Heineken wilde na de verkoop van het Mexicaanse verpakkingsbedrijf Empaque een bedrag van 750 miljoen euro doorsluizen naar de aandeelhouders.

De teller stond tot dusver op 365 miljoen euro. Het restant kan het bedrijf echter goed gebruiken voor een aantal onlangs aangekondigde overnames.

Wisselkoerseffecten

Wisselkoerseffecten stuwen dit jaar de nettowinst voor eenmalige posten met naar schatting 50 miljoen euro. Eerder ging Heineken nog uit van 80 miljoen euro. 

Het bedrijf merkt op dat de valutamarkten nog altijd sterke schommelingen laten zien. De gemiddelde rente en het effectieve belastingtarief schat Heineken wat lager in dan eerder dit jaar. Voor de financiële doelen voor dit jaar hebben de wijzigingen geen gevolgen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie