Pharming dringt verlies flink terug

Biotechnologiebedrijf Pharming heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een aanzienlijk kleiner verlies geleden dan een jaar eerder, geholpen door een toegenomen verkoop van zijn belangrijkste middel Ruconest in Europa en de Verenigde Staten. 

Dat maakte Pharming woensdag bekend.

Het nettoverlies bedroeg 5,9 miljoen euro, tegen een min van 13 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet ging in de eerste drie kwartalen van dit jaar met 123 procent omhoog naar 8,5 miljoen euro. De verkoop van Ruconest in de Europese Unie was goed voor 1,6 miljoen euro en in de VS 5,1 miljoen euro.

Het bedrijf gaf aan voor de rest van dit jaar op een verdere stijging van de verkoop van Ruconest te rekenen door de samenwerkingspartners Valeant, Sobi en Megapharm. Ook wordt geïnvesteerd in voorraadopbouw om aan de vraag naar het middel tegen acute zwellingen te kunnen voldoen.

Focus

Een concrete financiële prognose voor 2015 werd niet gegeven.

Topman Sijmen de Vries liet in een toelichting op de cijfers weten dat hij geen voorspelling kan doen wanneer Pharming uit de rode cijfers zal komen.

De focus ligt volgens hem nu op investeringen in nieuwe producten. Het uiteindelijke doel is wel om winst te behalen met Pharming, aldus De Vries. Hij is ,,zeer optimistisch'' gestemd over de toekomstige verkopen van Ruconest.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie