Hoop op meer steun stuwt Nikkei

De effectenbeurs in Tokio is woensdag met winst gesloten. De hoop dat de Bank of Japan vrijdag meer steunmaatregelen zal aankondigen bleef de handel ondersteunen. 

Ook werd uitgekeken naar de uitkomsten van de rentevergadering van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die later op de dag worden bekendgemaakt. De Nikkei eindigde 0,7 procent in de plus op 18.903,02 punten.

Canon (min 3,2 procent) stond onder druk op de Japanse beurs. Het Japanse elektronicaconcern verlaagde zijn winst- en omzetprognose door de Chinese economische vertraging.

De Japanse toeleveranciers van Apple lieten een gemengd beeld zien na het kwartaalbericht van de Amerikaanse iPhone-maker. Japan Display won 1,1 procent en Kyocera zakte 0,2 procent.

De andere beursgraadmeters in het Verre Oosten gingen omlaag. Vooral de oliegerelateerde bedrijven werden van de hand gedaan na een verdere daling van de olieprijzen.

In China noteerde de Shanghai Composite tussentijds 1 procent lager en in Hongkong zakte de Hang Seng-index 0,6 procent. De Kospi in Seoul verloor 0,1 procent en de All Ordinaries in Sydney leverde 0,2 procent in.

Tip de redactie