Japanse beurs wacht op Fed-besluit

De aandelenbeurs in Tokio is dinsdag met verlies geëindigd. Beleggers besloten na een weinig inspirerende handelssessie op Wall Street wat geld van tafel te houden. 

Ook werd uitgekeken naar de cijfers van het Amerikaanse technologiebedrijf Apple, die later op de dag naar buiten komen, en het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank (Fed) op woensdag.

De Nikkei sloot 0,9 procent lager op 18.777,04 punten. Aan het bedrijvenfront klom Seven & I Holdings 3 procent. Het Amerikaanse activistische investeringsfonds Third Point heeft volgens persbureau Reuters een belang genomen in het Japanse detailhandelsbedrijf. Elektronicaconcern Canon en robotmaker Fanuc daalden ruim 2 procent voorafgaand aan de kwartaalcijfers.

Elders in het Verre Oosten gingen de belangrijkste beurzen ook omlaag. De Chinese Shanghai Composite stond tussentijds 1,4 procent in het rood en in Hongkong verloor de Hang Seng-index 0,3 procent. De Kospi in Seoul zakte 0,2 procent. De All Ordinaries in Sydney daalde een fractie.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie