Farmaceut Valeant ontkent omzetfraude

Farmaceut Valeant die vorige week in opspraak raakte vanwege vermeende omzetfraude, zegt zelf onschuldig te zijn. In een verklaring maandag benadrukt het bedrijf dat de boekhouding op orde is.

Vorige week kwam naar buiten dat er mogelijk een geheime relatie zou bestaan tussen Valeant, dochterbedrijf Philador en een klant van Philador met de naam R&O Pharmacy.

Philador en R&O zouden volgens bronnen één en dezelfde zijn, waardoor Valeant zijn producten verscheept naar een eigen tak en daarbij wel opbrengsten in de boeken zet.

Valeant benadrukte maandag dat het bedrijf zich aan de regels houdt. Wel kondigde het aan een speciaal onderzoekscomité in te stellen.

Het aandeel verloor afgelopen week ruim een derde van zijn waarde en ging maandag in de voorbeurshandel ook weer fors onderuit.

Een groot aantal prominente investeerders, onder wie miljardair Bill Ackman van het aan de Amsterdamse beurs genoteerde hedgefonds Pershing Square, maakte de afgelopen jaren forse papieren winsten op hun beleggingen in Valeant.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie