Maersk schrapt wereldwijd 1.250 banen bij olietak

Het Deense conglomeraat A.P. Møller-Maersk gaat wereldwijd tot 12 procent van de banen schrappen bij zijn olie- en gasdivisie in verband met de lage olieprijzen. 

Dat liet Maersk maandag weten.

Het totale banenverlies bij Maersk Oil bedraagt dit jaar ongeveer 1.250 arbeidsplaatsen, aldus het bedrijf. De ontslagen vallen in onder meer Qatar, Noorwegen, Kazachstan en op het hoofdkantoor in Kopenhagen. Eerder had Maersk al aangekondigd dat 220 banen verloren zouden gaan bij de olie- en gasactiviteiten in Groot-Brittannië.

Door de ingreep moeten de kosten bij het onderdeel tot en met 2016 met 20 procent worden verlaagd. Maersk Oil produceert dagelijks het equivalent van circa 550.000 vaten olie.

Maersk denkt niet dat de olieprijzen op korte termijn herstel zullen laten zien. De prijsdruk zal naar verwachting ook volgend jaar aanhouden, zo is de verwachting.

Vrijdag kwam Maersk nog met een winstwaarschuwing. Het bedrijf heeft last van de zwakke groei van de wereldhandel. Daardoor vallen vooral de ontwikkelingen bij containervervoerder Maersk Line tegen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie