Braaf Peugeot belooft schonere auto's

PSA Peugeot Citroën heeft zijn dieselauto's door een onafhankelijke partij laten testen om mogelijke twijfels over de uitstoot van schadelijke stoffen weg te nemen. De testresultaten zullen binnenkort worden gepubliceerd. 

De Franse automaker, die naar eigen zeggen altijd eerlijk is geweest over de emissie van zijn diesels, beloofde desondanks maatregelen te nemen om auto's nog schoner te maken.

PSA kondigde de maatregelen maandag aan bij de presentatie van de kwartaalcijfers en verwees daarbij naar het schandaal bij branchegenoot Volkswagen. De Fransen gaven aan nooit gebruik te hebben gemaakt van "sjoemelsoftware".

Qua omzet is de Franse automaker wereldwijd voor 42 procent afhankelijk van auto's met een dieselmotor. In Europa is het type motor zelfs goed voor ongeveer 60 procent van de verkopen.

De op een na grootste automaker van Europa zag de totale omzet in het derde kwartaal met 3,2 procent stijgen tot 12,4 miljard euro. Wel viel het aantal leveringen mondiaal met 4,3 procent terug vooral door tegenvallende verkopen in China. In Europa wist PSA afgelopen kwartaal 6,1 procent meer auto's aan de man te brengen dan een jaar eerder.

Lees meer over:
Tip de redactie