Toyota weer nummer één ten koste van Volkswagen

Toyota is weer de nummer één op de ranglijst van autofabrikanten die wereldwijd de meeste auto's verkopen. Het Japanse concern heroverde die positie op het door het dieselschandaal geplaagde Volkswagen.

Toyota meldde maandag in de eerste negen maanden van dit jaar 7,49 miljoen auto's te hebben verkocht. Volkswagen had eerder deze maand een verkoopcijfer van 7,43 miljoen auto's bekend gemaakt over die periode tot en met september.

Voor beide autofabrikanten kwam dat overigens neer op een daling van 1,5 procent op jaarbasis. De Duitse fabrikant voerde tot nu toe de ranglijst aan op basis van de verkoopcijfers over het eerste halfjaar.

De cijfers tot en met september omvatten iets minder dan twee weken aan verkopen nadat het dieselschandaal wereldkundig werd gemaakt.

Volkswagen bereidt zich nu voor op het terugroepen van wereldwijd 11 miljoen dieselauto's. Deze wagens zijn uitgerust met frauduleuze software die ze milieuvriendelijker doen lijken dan ze in werkelijkheid zijn.

Het schandaal leidde tot het aftreden van topman Martin Winterkorn, die juist als doel had gesteld Volkswagen ten koste van Toyota en de Amerikaanse autofabrikant General Motors op het gebied van verkopen wereldleider te maken.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie