Witgoedfabrikant Whirlpool heeft in het derde kwartaal voor een recordbedrag van 5,3 miljard dollar (4,8 miljard euro) aan koelkasten, wasmachines en vaatwassers aan de man gebracht. 

Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse bedrijf vrijdag bekendmaakte. In het tweede kwartaal zette het bedrijf ook al een recordomzet in de boeken.

Vooral in Europa, het Midden-Oosten en Afrika verkocht het bedrijf fors meer apparaten. Verder deed het concern in Azië goede zaken. Wel had de witgoedfabrikant wat last van de negatieve effecten van de dure dollar. De omzet steeg ten opzichte van een jaar eerder, mede door overnames, met 9 procent.

Prognose

Onder de streep resteerde 235 miljoen dollar. In dezelfde periode vorig jaar was de winst 230 miljoen dollar.

Ondanks het goede kwartaal werd het bedrijf iets negatiever over de prognose voor heel het jaar. Dat komt door de economische afzwakking van grootmacht China en aanhoudende zwakheid in opkomende markten.

Whirlpool scherpe zijn winstprognose aan en mikt nu op een resultaat van 12 dollar tot 12,50 dollar per aandeel. Eerder was die bandbreedte 12 dollar tot 13 dollar per aandeel.