Het Zweedse witgoedbedrijf Electrolux heeft in het afgelopen kwartaal meer apparaten aan de man gebracht. 

Zwakke prestaties in Brazilië en China werden gecompenseerd door verkoopplussen in de Verenigde Staten en Europa.

Het concern zag het operationele resultaat in het derde kwartaal met 8,2 procent toenemen tot 1,5 miljard kroon (159 miljoen euro). De omzet steeg tot 31,3 miljard kroon, van 28,8 miljard kroon een jaar eerder. De resultaten vielen beter uit dan analisten hadden verwacht.

Electrolux verhoogde zijn verwachtingen voor de markt in Noord-Amerika. Het bedrijf voorziet daar nu een omzetgroei van 4 tot 6 procent, waar eerder werd uitgegaan van een plus van 3 tot 5 procent. Voor Europa handhaafden de Zweden verwachting dat de opbrengsten er met 1 tot 2 procent groeien.

Noord-Amerika

In het derde kwartaal steeg de vergelijkbare omzet in Noord-Amerika met 7 procent. Electrolux is in een juridische strijd verwikkeld met betrekking tot de overname van de witgoedtak van General Electric. Als de overname is afgerond, zijn ze qua omvang in de VS praktisch gelijk aan marktleider Whirlpool.

Er kleven nog bezwaren aan de deal op het gebied van mededinging. De Zweden hebben aangegeven eventueel onderdelen te willen verkopen om deze weg te nemen.