De effectenbeurs in Tokio is dinsdag met een kleine winst geëindigd, dankzij koerswinsten in de financiële sector en onder de telecombedrijven. 

Beleggers bleven wel terughoudend na de gemengde economische cijfers uit China, die een dag eerder bekend werden gemaakt.

Ook stonden de oliegerelateerde bedrijven onder druk door de dalende olieprijzen. De Nikkei sloot 0,4 procent hoger op 18.207,15 punten.

In de telecomsector klom KDDI bijna 5 procent na een adviesverhoging door Deutsche Bank. Branchegenoten als Softbank en NTT DoCoMo deden eveneens goede zaken en gingen 1,5 procent en 3,6 procent vooruit. De geplaagde airbagmaker Takata verloor 3,4 procent, nadat de Amerikaanse autoriteiten lieten weten het onderzoek naar defecte airbags van het bedrijf verder uit te breiden.

De andere belangrijke aandelenmarkten in het Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien. In Hongkong daalde de Hang Seng-index 0,6 procent en in China noteerde de Shanghai Composite tussentijds 0,3 procent in de plus. De Kospi in Seoul steeg 0,5 procent en de All Ordinaries in Sydney eindigde 0,7 procent lager.